<

Jelentkezés TDK-, szakdolgozat- és diplomamunka-témára

Várjuk olyan lelkes vegyész- és biomérnök-hallgatók jelentkezését (BSc második félévtől), akik szívesen csatlakoznának a csoport kutatási projektjeihez. Érdeklődni, témát kérni a julianna.olah@mail.bme.hu e-mail címen lehet, viszont ezelőtt mindenképpen fontosnak tartjuk előre letisztázni az alábbiakat:

1. A csoportban végzett munkából magas színvonalú szakdolgozatok/diplomamunkák/TDK-k készíthetők, ehhez azonban idő kell - jellemzően legalább egy, de inkább másfél év (alapesetben ennyi időbe kerül az elméleti alapok elsajátítása, az eredmények összegyűjtése és a dolgozat megírása együttvéve). Kérjük, ezt figyelembe véve jelenkezzetek. (Megjegyzés: "Egyéni feladat" tárgy természetesen felvehető a dolgozat megjelenése előtti félévekben is).

2. A csoport elméleti, számításos kémiai kutatásokat végez, tehát ez nem kísérleti, hanem teljes egészében számítógépes munka. Elengedhetetlen készség a kutatáshoz a "szokásos" számítógépes programok (pl. Excel) alapos ismerete, illetve nem árt alapszintű programozási tudás sem (ez utóbbi a csoportban is elsajátítható).

3. A kutatás csak a számításos kémia elméleti hátterének alapos megismerése után kezdhető meg. Akik még nem végezték el a "Számításos kémia" (MSc) tárgyat, mindenképpen időt kell szánniuk - témától függően - a kvantumkémiai és/vagy a molekuladinamikai számítások alapjainak megtanulására.